Kestopigmentointi

Huoliteltu ilme kestopigmentoinnilla

Kestopigmentoinnilla eli kosmeettisella tatuoinnilla korostetaan kulmakarvoja, sekä silmien ja huulten rajoja. Parhaimmillaan kestopigmentointi korostaa piirteitäsi ja helpottaa päivittäisiä kauneusrutiineja. Pigmentoinnit tuovat helpotusta arkeesi. Aamulla on mukava herätä, kun kulmat ovat ryhdikkäät tai silmien tai huulten rajaukset ovat jo valmiina. On ihanaa näyttää hyvältä myös meikittöminä päivinä!

Ensimmäinen pigmentointi tehdään iholle aina kaksi kertaa. Ennen pigmentointia tehdään huolellinen suunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Jälkipigmentoinniksi kutsutussa toisessa käsittelyssä asiakkaalla on vielä mahdollista esittää toiveita muodon ja värin suhteen. Toinen vahvistuskerta on VÄLTTÄMÄTÖN tasaisen ja kestävän tuloksen saavuttamiseksi.

Ensimmäiseen pigmentointiin varataan aikaa noin 2-3 tuntia. Muoto ja väri suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa sopivaksi. Huolellinen suunnittelu on erittäin tärkeää, ja ennen pigmentoinnin aloittamista tehdään piirros asiakkaan iholle, jotta väri ja muoto vastaavat asiakkaan odotuksia. Kestopigmentointi on lähes kivutonta, sillä käsiteltävällä alueella käytetään pintapuudutusta. Halutessasi voit esipuuduttaa alueen jo kotona apteekista saatavilla puudutevoiteilla. Heti pigmentoinnin jälkeen väri näyttää paljon tummemmalta kuin todellinen lopputulos tulee näyttämään. Väri haalenee 20 – 60 % ihotyypistä riippuen. Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä käsittelystä. Saat mukaasi jälkihoito-ohjeet!

Kestopigmentointi ei ole sama kuin tatuointi. Kestopigmentointi kestää iholla yleensä 1 – 5 vuotta. Kestopigmentoinnin ero tavalliseen tatuointiin on siinä, että väriä ei viedä niin syvälle ihoon kuin tatuoinnissa. Haalistumiseen vaikuttavat ihon yksilölliset tekijät. Esimerkiksi kuivaihoisilla pysyvyys voi olla parempi kuin rasvaisemmalla iholla. Pigmentoinnin pysymisen kannalta on tärkeää suojata pigmentoidut alueet auringolta riittävällä suojakertoimella. Vahvistukseen on hyvä tulla ennen kuin pigmentoinnin väri ja muoto ovat kokonaan haalistuneet. Vanhojen pigmentointien vahvistukseen riittää yleensä yksi käyntikerta, mikäli muotoa ei haluta muuttaa.

KOTIHOITO-OHJEET

Tulehdusvaaran estämiseksi ja värin pysyvyyden takaamiseksi pigmentoimisen jälkeen olisi n. viikon ajan vältettävä:
– Meikkiä ja ihonhoitotuotteita
– Auringonottoa ja solariumia (suositus 1 kk)
– Hikoilua aiheuttavaa urheilua
– Saunomista ja uimista

Kestopigmentointi sopii melkein kenelle tahansa, mutta lääketieteellisistä syistä sitä ei suositella kaikille. Mahdollisia esteitä kestopigmentoinnille voivat olla:
– Puudutusaineallergia
– Sokeritauti
– Verenohennuslääkitys
– Verenvuototauti
– Flunssa tai muu tulehdus
– Herpes
– Hiv ja hepatiitti

Ennen pigmentointia on kestopigmentoinnin tekijälle syytä kertoa mahdollisista sairauksista. Jos olet altis huuliherpekselle, huulia pigmentoitaessa estolääkitys tulisi aloittaa lääkärin ohjeen mukaisesti 2-4 päivää ennen kestopigmentointia. Silmätulehduksen jälkeen on syytä odottaa vähintään kaksi viikkoa ennen kestopigmentointia.

 

Pidä blogia WordPress.comissa.